Glas Javnosti

U Italiji umro stoti lekar

Korona virus
Autor: Глас јавности

Koronavirus je u Italiji odneo žrtvu među lekarima, a poslednja žrtva je 62-godišnja lekarka porodične medicine iz gradića Mire u pokrajini Veneto, objavilo je  udruženje lekara Fnomceo.

talija je preplavljena žrtvama smrtonosne pandemije i od svih država ima najveći broj žrtava, a medicinsko osoblje plaća bolan danak u bolnicama i izvan njih zbog nedostatka zaštitne opreme poput rukavica i zaštitnih maski za lic

"Svaka žrtva ostavila je dubok ožiljak na koži i u srcu svakog italijanskog lekara", rekao je Filipo Aneli, predsednik udruženja Fnomceo.

"Nestašice i propusti doista su teško razumljivi, a još je teže opravdati ih imajući na umu ove tragične brojke", rekao je Aneli.

U subotu je Karlo Palermo, predsednik sindikata lekara Anao Asomed, rekao da je umrlo približno 120 medicinskih radnika, među kojima 80 lekara i 40 medicinskih sestara i negovatelja.

U sredu je Italija imala potvrđenih gotovo 140.000 novih zaraženih koronavirusom, a od tog broja gotovo 10 odsto, preciznije 13.522, su medicinski radn

(Izvor:index.hr)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR