Glas Javnosti

KLINIKA “LAZA LAZAREVIĆ” NA TERAPIJI: DA LI JE IZAŠLA IZ KRIZE I KOJI SU NOVI ZAHTEVI SINDIKATA? (VIDEO)

Intervju
Autor: Glas javnosti

Za potpunu stabilizaciju situacije u klinici neophodno je da Vlada što pre imenuje novog direktora, kažu sagovornice emisije Intervju Glasa javnosti – dr Ljiljana Simić i dr Aleksandra Đerić, specijalisti psihijatrije iz beogradske Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“.

Gotovo devet meseci zaposleni u Klinici, članovi tri sindikata, štrajkovali su i protestovali zahtevajući smenu vršioca dužnosti direktora, dr Ivane Stašević Karličić.

Prvog juna ove godine Vlada Srbije prihvatila je predlog ministarke zdravlja, dr Danice Grujičić podnet novembra prošle godine, i razrešila Ivanu Stašević Karličić dužnosti direktora.

Zašto je do smene došlo tek sada, kakva je trenutna situacija u Klinici, šta se dešava, šta se može dalje očekivati? Koliko ima uticaja politike?

Novi direktor još nije imenovan, da li ima naznaka ko bi mogao biti? Šta će biti sa disciplinskim postupcima, otkazima i drugim merama koje je protiv štrajkača preduzimala sada bivša direktorka? Šta je sa krivičnim prijavama protiv nje?

To su neke od tema razgovora sa našim gošćama. Ceo razgovor pogledajte u priloženom videu.



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR