Glas Javnosti

Tutosport zahvalio Ðokoviću: Nole, Italija na srpskom

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Ugledni italijanski list "Tutosport" zahvalio je srpskom teniseru Novaku Ðokoviću, koji je pre nekoliko dana uplatio veliku donaciju za bolnicu u Bergamu, gradu koji je najviše pogođen korona virusom.

Novakov gest oduševio je glavnog urednika Ksavijera Jakobelija, rodom iz Bergama, koji u autorskom tekstu sa naslovom "Nole, Italija na srpskom" odaje priznanje najboljem teniseru sveta.

"Ne zanima me ako znate, osim ako to može pomoći do drugih potencijalnih davalaca da me oponašaju. Nole Ðoković već je napravio veliki gest za bolnice u Bergamu od ogromne vrednosti. Odavno je poznato da Italiju svetski broj jedan jako voli. To je pokazao i prošle godine u San Remu kada je pevao "Obećanu zemlju", odajući počast našoj zemlji", piše Jakobeli.

On je podsetio da je Novak, zajedno sa suprugom Jelenom, Srbiji donirao milion evra kroz fondaciju za kupovinu respiratora i medicinske opreme.

"Sada je čin solidarnosti ponovio za bolnice u Bergamu, Romano di Lombardiji i Trevilju. Ko to nije hteo da se sazna javno? Da je zavisilo sve od Novaka nikada ne bismo saznali. Savršeno govori italijanski. Danas ćemo mu mi na srpskom da kažemo ''Od srca, hvala Nole.. Nikada ovo nećemo da zaboravimo", ističe se u tekst koji je kompletno objavljen na naslovnoj strani.

Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR