Glas Javnosti

Trojica Kineza prvi pacijenti u hali "Čair"

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Trojica kineskih državljana koji žive i rade u Nišu, prvi su pacijenti improvizovane bolnice za smeštaj i lečenje lakše obolelih od korona virusa u Hali „Čair“ u Nišu..

 

 
Ovu informaciju potvrdio je  prof. dr Goran Stanojević, koordinator Kliničkog centra u Nišu za privremenu bolnicu u Čairu, i daodao da je u toku večeri primljen i četvrti pacijent, naš državljanin, koji je smešten na ovom mestu.

- Trojica kineskih državljana testirani su na infektivnoj klinici u Nišu gde je utvrđeno da su covid pozitivni i primljeni su u privremenu bolnicu u Čairu sa lakšom kliničkom slikom. Nakon njih primljen je još jedan pacijent a očekujemo da ih bude još u toku večeri, rekao je prof. dr Stanojević.

 
On je objasnio da su svi pacijenti koji će biti primljeni u bolnicu u hali Čair, covid pozitivni i imaju lakšu kliničku sliku.

-To znači da osim što je testom potvrđeno prisustvo virusa covid 19, ovi pacijenti imaju blažu kliničku sliku – temperaturu do 38 stepeni Celzuijusa i lagane, blage tegobe gornjih respiratornihorgana, ili da su pozitivni na virus i potpuno asimptomatični. Prvva letiri pacijenta su primljena a očekujemo ih još u toku večeri, navodi prof. dr Stanojević.

 

 

Izvor: Blic

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR