Glas Javnosti

TROJE DECE NA RESPIRATORU! Dr Minić: Stanje je kritično, borimo se za njihov život!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Troje dece na respiratoru bije životnu bitku protiov kovida u Institutu za majku i dete u Beogradu, potvrdio je pulmolog prof. dr Predrag Minić.

Nažalost, na respiratoru nam je beba od šest meseci i deca od 15 i 17 godina i svi su oni životno ugroženi. S izuzetkom dečaka od 17 godina, koji je malo gojazno, ostali nemaju nikakve komorbiditete, odnosno druge bolesti. I to je dokaz da je situacija zaista dramatičana – kaže prof. Minić i dodaje da deca od 15 i 17 godina nisu vakcinisana.

Kako prenose mediji, dr Minić ukazuje da je krajnje vreme da ljudi shvate koliko je sutuacija ozbilja, kao i koliki je značaj vakcinacije i odraslih i dece starije od 12 godina. On je apelovao na povećanje obima vakcinacije, pogotovu među mlađim ljudima i decom starijom od 12 godina.

Po njegovim rečima, ovo su prva deca na respiratoru. 

Morali smo da započenemo najpre neinvazivnu mehaničku ventilaciju, a potom i da ih intubiramo, čime smo počneli invazivnu mehaničku ventilaciju. I dan i noć radimo oko njih. Nereagovanje na primenjenu maksimalnu terapiju vas ispunjava osećajem bespomoćnosti. Ipak, nadamo se da će doći do poboljšanja sada kritično bolesne dece - naglasio je prof. Minić.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR