Glas Javnosti

KRIZNI ŠTAB ZAVRŠIO ZASEDANJE: ZATVARANJE OD 14 sati, saopštenje tek u 15?

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Na sednici Kriznog štaba koja je održana u 8 sati nije saopštena nijedna nova mera, a što se tiče mera za vikend one će biti donete u 15 sati. Ipak, pojedini mediji došli su do informacija da će za vikend svi ugostiteljski objekti raditi do 14 sati dok će od ponedeljka oni raditi po dosadašnjem sistemu do 20 sati.

Epidemijska situacija se i dalje pogoršava i neophodno je maksimalno pojačati kontrolu i mere, složni su svi članovi medicinskog dela Kriznog štaba. Iako su naglasili da će saopštenje objaviti u 15 sati, pojedini mediji došli su do informacije da će tokom vikenda ugostiteljski objekti raditi do 14 sati dok će od ponedeljka radno vreme biti uobičajeno do 20 sati.

Nakon prošle sednice, koja je održana u sredu, odmah je rečeno da će danas biti donete mere, pre svega oko rada ugostiteljskih objekata i tržnih centara, ali i oko škola. Tada je samo doneta odluka da se dodatno pojača kontrola u ugostiteljskim objektima, a pogotovo u zimovalištima.

U međuvremenu se moglo čuti niz predloga, koje bi mere mogle da važe za ovaj predstojeći vikend, od toga da će se radno vreme tržnih centara skratiti do 16 časova, do toga da će raditi samo prodavnice sa prehrambenom robom, apoteke i benzinske pumpe.

Krizni štab za borbu protiv korona virusa na današnjoj sednici trebalo bi da donese konačnu odluku o najavljivanim merama, a brojka od 3.588 zaraženih samo u jučerašnjem danu biće odlučujući faktor u ovoj presudi, koja će za posledicu imati neku od četiri moguće opcije.

Lagana

Kao prva i, po mišljenju nadležnih, lagana opcija, bila bi da se uvedu rigorozne kontrole ugostitelja po celoj Srbiji, ali samo s eventualnim skraćivanjem radnog vremena ugostitelja u zimskim centrima.

Umerena

Tu je i opcija koja bi usvajanjem dovela do zatvaranja kafića i restorana u zimskim centrima, uvođenje rigorozne kontrole ugostitelja i tržnih centara po gradovima, ali bez skraćivanja radnog vremena.

 Teška

Ono što bi sigurno mnogima teško palo jeste zatvaranje kafića i restorana tokom vikenda u zimskim centrima, a u gradovima skraćenje radnog vremena ugostitelja i tržnih centara do 18 časova.

Superteška

Zatvaranje kafića i restorana u celoj Srbiji tokom vikenda, pa čak i smeštajnih objekata na planinama, skraćivanje rada tržnih centara do 16 ili 18 časova, eventualni prelazak srednjih škola na online nastavu. Ova opcija, okarakterisana kao superteška, zasigurno bi mnogima teško pala, a najveći šok pretrpeli bi bi vlasnici ovih objekata.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR