Glas Javnosti

Tramp zapretio Kini posledicama zbog Kovida-19

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Tramp: „Videćemo šta će biti“. SAD istražuju izbijanje virusa korona Kovid-19 u Kini i ukoliko se ispostavi da je ta zemlja svesno dopustila izbijanje epidemije, može očekivati posledice, rekao je američki predsednik Donald Tramp.

SAD istražuju izbijanje virusa korona Kovid-19 u Kini i ukoliko se ispostavi da je ta zemlja svesno dopustila izbijanje epidemije, može očekivati posledice, rekao je američki predsednik Donald Tramp.
„Sprovodimo istragu. Videćemo šta će biti. Ako je to namerno učinjeno, treba da snose posledice. Pitanje je da li se radi o grešci, ili su to učinili namerno“, reako je Tramp na konferenciji za medije u Vašingtonu.
Prema pisanju agencije „Blumberg“, Republikanska stranka pokušava da okrivi Kinu za izbijanje pandemije virusa korona. Konkretno, kongresmeni iz te stranke pretpostavljaju da je pandemija rezultat neuspešnih eksperimenata, koji su izvođeni u laboratoriji u Vuhanu.

Štaviše, oni su kritikovali i predstavnike Demokratske stranke, koji su stali u zaštitu kineskog naroda i rukovodstva zemlje.

Kako se navodi, Tramp nije precizirao da li je ljut na Kinu, istakavši da postoji razlika između greške i svesnih radnji.

Ministarstvo spoljnih poslova Kine saopštavalo je da je Kina od samog početka zastupala otvoren i odgovoran stav o objavljivanju svih podataka o epidemiji koronavirusne infekcije.

Sputnik

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR