Glas Javnosti

Tiodorović: U Nišu situacija veoma ozbiljna i nepovoljna

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je večeras da je epidemiološka situacija u Nišu veoma ozbiljna i nepovoljna.

"U starom delu KC Niš ima 196 pozitivnih smeštenih u tri objekta, od toga je 17 na respiratorima. U novom delu koji smo sada takođe pretvorili u kovid bolnicu, najveću u Srbiji, imamo 272 pacijenta, među njima je i 151 pozitivan iz gerontološkog centra. Pored toga u hali ''Čair'' je trenutno 196 pacijenata, kao i u hotelu, a pacijente imamo i u Studentskom domu pored Medicinskog fakulteta", rekao je Tiodorović za RTS.

On je dodao da Klinički centar ima još 460 postelja na raspolaganju za srednje i teške obolele.

"Ovo što se desilo u gerontološkom centru je veliki udar, 151 pacijent je ozbiljna brojka. To je ozbiljan udar koji treba izdržati, ovoga trenutka KC to prihvata", rekao je dr Tiodorović i dodao da se sprema i kovid bolnica u Leskovcu.

On je rekao da bi trebalo razmišljati da se ovo što je urađeno u Leskovcu možda primeni u drugim gradovima, ali je dodao da za sada nema potrebe.

"Pripremamo se da domove učenika otvorimo za lakše pacijente i da otvorimo i hotel ''Nais''. Time bi se smanjio pritisak na Klinički centar", rekao je Tiodorović.

On je istakao da su svi pogođeni smrću lekara Kliničkog centra u Nišu Miodraga Lazića, koji je preminuo od posledica korona virusa. Uputio je saučešće porodici i rekao da je dr Lazić "zadužio ovaj narod".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR