Glas Javnosti

TIODOROVIĆ NAJAVLJUJE POOŠTRAVANJE MERA: Šta radi lokalna samouprava?

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović, istakao je da će struka tražiti oštriju primenu mera protiv korona virusa.

- Imate sanitarnu inspekciju i komunalnu miliciju gde više od pola njih nije vakcinisano. Nije urađeno ni vakcinisanje vojske i policije! Šta onda da kažemo za narod? Bitna je i individualna odgovornost. Ako u Švedskoj, na primer, neko odbije vakcinaciju, šalju ga kod psihijatra ili psihologa. Pitam se šta bi bilo kod nas da bi se tako nešto desilo - rekao je epidemiolog gostujući na TV Prva.

Tiodorović navodi da je neophodan nacionalni koncenzus za vakcinaciju i dostizanje kolektivnog imuniteta. Dodaje da bi za 10 ili 20 dana trebalo da vakcinišemo još 20 odsto građana što je praktično nemoguće:

- Ništa ne bi moglo da se uradi ni sa strožim merama iz prostog razloga što znamo šta je bilo prošlog puta kad je najavljen policijski čas. Prema tome ispada da smo u takvoj situaciji da apelujemo pre svega na individualnu odgovornost, čak i da uvedemo kovid sertifikate, koje smo tražili još krajem juna meseca. Međutim, bilo kakvo pooštravanje mera, skraćivanje radnog vremena, zatvaranje objekata… nas dovodi u sukob sa javnošću. Krizni štab i sa jedne i sa druge strane služi kao alibi, a ja postavljam pitanje - šta radi lokalna uprava, zapitao se Tiodorović.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR