Glas Javnosti

SVAKIH 10 MINUTA BOLNICA PRIMI NOVOG PACIJENTA: ’Imam koronu nisam četiri noći spavao i jeo, smršao sam 12 kilograma’ (VIDEO)

Korona virus
Autor: Glas javnosti

"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja", rečenica koju je u 19. veku zapisao filozof Artur Šopehauer je nikada aktuelnija. Redovi za testiranje na koronu su sve duži, a slobodnih mesta u bolnicama nikada manje. Pune bolnice, zbunjeni, besni, nezadovoljni i pre svega uplašeni građani slika je koju smo zatekli ispred beogradskih bolnica.

U poslednja 24 sata korona virus potvrđen je kod 2.282 osobe a istovremeno, od posledica ove bolesti preminulo je 10 pacijenata. Testirano je rekordnih 12.947 osoba.

Lekari upozoravaju da se oni koji se žale na simptome, samoizoluju i sačekaju nekoliko dana pre nego što se testiraju, jer ako se testovi rade prerano, virus možda neće biti otkriven. Savet je da  pričekaju četiri dana od pojave prvih simptoma, pije dosta tečnosti, uzima lek za ublažavanje bolova i skidanje temperature, a ukoliko se situacija pogorša, da se nazove lekar, kovid ambulanta ili Hitna pomoć.

Pacijenti sa kojima smo pričali kažu da su uglavnom imali temperaturu, nisu mogli danima da jedu ili spavaju. Ima slučajeva koji ukazuju da PCR test nije do kraja pouzdana metoda.

- Dobila sam negativan PCR test, rečeno mi je da je sve u redu da idem kući, posle nekoliko dana razboleo se moj suprug. Pozitivan je na koronu i sada leži u bolnici na ventilaciji - ističe naša sagovornica.

Opširnije u video prilogu.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR