Glas Javnosti

SVE VEĆI BROJ ZARAŽENIH U MAČVI: Opšta bolnica u Loznici ponovo u CRVENOJ ZONI!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Posle gotovo četiri meseca normalnog rada Interno odeljenje Opšte bolnice u Loznici ponovo je od ove sedmice vraćeno u crvenu kovid zonu zbog povećanog broja zaraženih kojima je neophodno bolničko lečenje.

Sada je na raspolaganju ukupno 141 mesto za kovid pacijente - na Internom 78, Grudnom 48 i Infektivnom 15, a u delu zgrade Psihijatrije u rezervi se nalazi dvadesetak kreveta ukoliko baš bude potrebe i za njegovim korišćenjem.

Prema rečima dr Zorana Kovačevića, pomoćnika direktora Opšte bolnice, u bolnici je najveći broj pacijenata starosti od 55 i više godina, a svima koji su hospitalizovani neophodan je kiseonik. Situacija sve više podseća na jesen prošle godine kad je takođe u bolnici bilo više od 100 osoba i više prijema nego otpusta kovid pacijenata. Trenutno se prema zajedničkom izveštaju bolnice i Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" na bolničkom lečenju nalaze 102 kovid pacijenta, četiri više nego juče,jedan je intubiran, a sedam na neinvazivnoj respiratornoj podršci, prenosi Kurir.

Nažalost, juče je bio crni dan u kome su preminula četiri pacijenta tako da je od početka septembra kovid odneo 15 života. U Trijažnom centru pregledano je 267 građana, 93 prvi put zbog simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, a infektologu je upućeno 75 osoba. U ambulanti Infektivnog odeljenja pregledano je 150 pacijenata, a od toga se njih 55 nije do sada javljalo na pregled zbog sumnje na kovid. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 208 pacijenata i otkrila 45 novih pneumonija.

U Mačvanskom okrugu je za dva dana potvrđeno gotovo hiljadu novopozitivnih - u ponedeljak 518, a juče još 474.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR