Glas Javnosti

Sve manje zaraženih u Srbiji, 5 osoba umrlo!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

U poslednja 24 sata u Srbije je zabeleženo je novih 260 slučajeva a testirano je 3543 osobe. Još 5 osoba je preminulo.

Prema najnovijim podacima o broju zaraženih na virus korona, evidentan je pad  u broju pozitivnih u odnosu na prethodne dane, što pokazuje slabljenje virusa.

Preminulo je  5 osoba, što je ukupno 130 smrtnih slučajeva. 2 osobe su muškog pola, a 3 ženskog.

Na pitanje da li najgore tek sledi, jer se počelo sa popuštanjem mera, dr Predrag Kon odgovara da pandemija pokazuje svoj nastavak.

- Veliko je pitanje koliko će kasnije i sledeće godine biti potencijal virusa veliki - objašnjava dr Kon i dodaje da je za svaki zemlju veliko pitanje koliko je spremna.

Dr Lončar dodaje da ćemo morati da naučimo da živimo sa koronavirusom.

- Nimalo nismo doživeli da smo mnogo popustljivi sa prvim popuštanjem - kaže dr Kon.

Prema njegovim rečima odmah je prihvatećno postepeno ublažavanje mera.

- Ono što je najbitnije, i o tome pričamo 2-3 nedelje, da bi trebalo popuštati mere koje su uvedene za starije - kaže Kon objašnjavajući da se to to uraidilo sa dozvolom da tri puta nedeljno izlaze.

Prema njegovim rečima, biće drugačije kada se vrati prevoz - "to je ozbiljnije", ali mora se vratiti u redovan život u nekom trenutku.

- Bilo kakvo odustajanje od života neminovno dovodi do pada elana, moramo pokrenuti život i sve kritičare oštrih mera moramo da poslušamo. Da smo ih slušali u samom startu onda bi se svi osvestili kada bi imali stotine mrtvih u kratko vreme. Policijski čas je naglo osvestio ljude da je važno pridržavati se mera - kaže on.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR