Glas Javnosti

SVE GORE I GORE! Raste broj umrlih, zaraženo još 1.510 ljudi

Korona virus
Autor: Glas javnosti

NAJNOVIJI korona presek pokazuje da su virusom u poslednja 24 sata zaražene još 1.510 osoba.

Od posledica virusa preminulo je jedanaest pacijenata. Ukupno je testirana 11.521 osoba. Na respiratoru je 30 pacijenata.

Podsetimo, koronom je juče bilo zaraženo 1.592 osobe, dok je bitku sa bolešću izgubilo sedam pacijenata. Krizni štab za suzbijanje epidemije korona virusa zasedaće sledeće sedmice, najavila je danas ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

 - Svaki dan imamo redovne konsultacije i budite uvereni da sagledavamo sve moguće opcije. Što se tiče sastanka celokupnog tima Kriznog štaba, on će biti u toku sledeće nedelje, ne mogu da kažem tačno vreme - rekla je Kisić Tepavčevićeva odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izrazio je nadu da će đaci krenuti u školu normalno, kao pre koronavirusa. Istakao je i da roditelji i nastavnici priznaju da onlajn nastava nije bila dovoljno kvalitetna, a tome svedoči i upis na fakultete koji ove godine organizuju i drugi upisni rok.

- Đacima i deci nedostaje socijalni aspekt, druženje, predavanje uživo. Ostalo je još desetak dana. Moramo biti obazrivi i sagledati kakva će epidemijska situacija biti - rekao je on.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR