Glas Javnosti

STRAŠNA ISTINA O VAKCINAMA: Koliko života je ŽRTVOVANO?

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Tokom pandemije COVID-19, svedoci smo kako je ljudski život izgubio svoju vrednost u očima onih koji bi trebalo da ga štite.

U želji da se što brže proizvedu vakcine, brojne farmaceutske kompanije i zdravstvene institucije započele su masovno testiranje na ljudima, često bez dovoljnih prethodnih provera i sigurnosnih mera koje bi trebalo da traju godinama.

Mnoge vakcine su uvedene u upotrebu nakon samo nekoliko meseci ispitivanja, što je neuporedivo sa standardnim procedurama koje podrazumevaju godine testiranja i praćenja neželjenih efekata. Ovako ubrzan proces doveo je do brojnih problema i potencijalnih opasnosti za zdravlje ljudi.

Brojni slučajevi neželjenih efekata i smrti nakon vakcinacije pokazuju koliko je ovaj proces bio neodgovoran. Ljudski životi su bili žrtvovani u ime brzine i profita, a posledice ovakvih odluka tek sada postaju vidljive. Primer ovakvog neodgovornog ponašanja može se videti u slučajevima kao što su:

1. Pfizer i Moderna vakcine: Brojni izveštaji o neželjenim efektima, uključujući miokarditis i perikarditis, posebno kod mlađih muškaraca.

2. AstraZeneca vakcina: Povećan rizik od tromboze kod određenih grupa, što je dovelo do privremene obustave upotrebe u nekim zemljama.

3. Johnson & Johnson vakcina: Zabrinutosti oko retkih ali ozbiljnih trombotičnih događaja.


Kada se sve sabere, ostaje pitanje: ko će naplatiti živote izgubljene zbog neodgovornog ispitivanja vakcina? Da li će farmaceutske kompanije i zdravstvene institucije ikada snositi pravu odgovornost za svoje postupke? Porodice žrtava zaslužuju pravdu i kompenzaciju za svoje gubitke.

Ovo je trenutak kada moramo zahtevati veću transparentnost i odgovornost kako bi se zaštitili životi u budućnosti.

Glas javnosti/Vaseljenska

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR