Glas Javnosti

Štark arena postaje četvrta privremena bolnica

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Beogradska Štark arena je od podne postala nova, četvrta alternativna bolnica za pacijente obolele od virusa korona sa lakšom kliničkom slikom.

Kako je za Tanjug ranije pecizirao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ova privremena bolnica imaće oko 1.500 kreveta.

Podsetio je da to neće biti jedina takva bolnica u Beogradu i naveo da privremena bolnica na Sajmu već radi, da je sportska dvorana "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu spremna, te da su kreveti za obolele od korona virusa postavljeni i u hali "Aleksandar Nikolić".

"Ostalo je da se pripremi i privremena bolnica u areni koja će imati oko 1.500 kreveta. Od sutra ujutru vojska će početi da postavlja krevete i mi ćemo biti spremni da i ta privremena bolnica bude stavljena u funkciju, ukoliko za tim bude bilo potrebe", rekao je Vesić.

Kako je poručio, da li će te bolnice biti pune ili ne zavisi od toga da li ćemo se pridržavati mera koje je donela Vlada Srbije i saveta epidemiologa.

"Ukoliko budemo disciplinovani, nećemo imati potrebe za ovim bolnicama. One se otvaraju samo u najdrastičnijem slučaju, ali mi kao odgovorna država moramo da budemo spremni i na to", rekao je Vesić i poručio građanima da poštuju donete mere.

Izvor: B92

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR