Glas Javnosti

SRPSKI IMUNOLOG TVRDI: ‘Hrvatska u CRVENOJ ZONI zbog proslave ‘Oluje’!’

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Dok se situacija u Srbiji sa korona virusom popravlja, Hrvatska je ušla u takozvanu crvenu zonu po broju zaraženih ovim virusom. Imunolog Dušan Popadić smatra da je u komšiluku tako zbog proslave zločinačke akcije “Oluja” koja je u toj zemlji organizovana.

U Srbiji je situacija, kako kažu u Kriznom štabu, stabilnija, pa se planira polazak u školu, otvaranje bioskopa i pozorišta.

-Mi smo imali porast u  julu, a zemlje zapadne Evrope imaju sada, to je normalno. Dok je kod nas bio skok kod njih je bila stagnacija ili čak opadanje. To je pitanje dinamike – dve, tri nedelje ne znače ništa. To su neke stvari koje fluktuiraju i vezane su za pridržavanje ili nepridržavanje mera, sve zavisi od ponašanja- objašnjava Popadić.

Imunolog Dušan Popadić, Foto: Youtube/Printscreen

-Mi smo pre nekoliko nedelja dnevno imali 400 novih slučajeva, a sada ih imamo oko 100, to nije neka bitna razlika. Da smo imali 400, a sada imamo 4, to bi nešto značilo- pojašnjava imunolog.

On se osvrnuo i na porast broja obolelih u susednoj Hrvatskoj.

-Oni su imali svoju proslavu “Oluje” u avgustu, sada imaju posledice toga. Hvalili su se, privlačili su putnike da odlaze na more, da im ne bi propala turističaka sezona, sad imaju posledice toga. To je sve jasno, kao dva i dva- nema dilemu dr Popadić.

(Glas javnosti/Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR