Glas Javnosti

SRPSKI DRŽAVLJANI U KARANTINU ZBOG OMIKRONA! Svi pod kontrolom, među njima i jedna porodica

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Otkako je na Aerodromu "Nikola Tesla" pojačan nadzor nad putnicima koji dolaze iz 7 rizičnih zemalja zbog novog soja korona virusa - omikron, pod zdravstveni nadzor i meru kućnog karantina od 14 dana, stavljeno je njih 6. Svi su sprski državljani.

Kako saznaje portal Telegraf, svim putnicima mera karantina je izrečena 6. decembra.

Među njima je i jedna porodica. Ona je odmah testirana PCR metodom na aerodromu i svi članovi su bili negativni. Svi putnici koji su stavljeni pod karantin, boravili su u Bocvani. Jedan deo njih je u Srbiju stigao preko Beča, a jedan preko Istanbula.

Kako navode izvori portala, svi putnici su negirali bilo kakve zdravstvene tegobe.

Rešenjem dežurnog graničnog sanitarnog inspektora stavljeni su pod zdravstevni nadzor i meru karantina u kućnim uslovima na 14 dana i obaveznom testiranju u skladu sa aktuelnim Uputstvom o načinu primene ograničenja ulaska u Srbiju licima koja su doputovala iz zemalja sa posebnim rizikom od zarazne bolesti kovid 19, navode izvori i dodaju da sistem kontrole odlično funkcioniše:

Epidemiolozi Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd su ostvarili kontakt i započeli sprovođenje zdravstvenog nadzora nad svim ovim licima. Sistem nadzora Ministarstva zdravlja nad putnicima je odličan, i funkcioniše jako dobro, kaže izvor.

Pojačana kontrola nad putnicima počela je prošle nedelje. Pod rizične zemlje svrstane su Južnoaftička Republika, Bocvana, Zimbabve, Namibija, Lesoto, Mozambik i Malavi.
SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR