Glas Javnosti

SRBIJA JE PRE ČETIRI DANA IZAŠLA IZ TREĆEG TALASA KORONE: Profesor Kočović tvrdi da ćemo imati MIRNO LETO!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Profesor i matematičar Petar Kočović izjavio je da je Srbija pre četiri dana izašla iz trećeg talasa korone, da broj zaraženih i dalje pada što zovemo "ceđenje trećeg talasa korone", i da je krajni cilj da 28 dana uzastopno bude nula zaraženih kako bi se proglasio kraj epidemije.

On je u emiju Uranak na TV K1 ocenio da je u Srbiji dobar trend pada broja zaraženih i izneo očekivanje da će tako biti i u narednih 15 dana.

- Polako pada, a može polako i da raste. Moramo da vodimo računa da je korona sa nama i oko nas, i čeka pravi čas da nas napadne - rekao je Kočović koji je tokom gostovanja nosio masku.

On je izneo podatak da je trenutno u Srbiji prva dozu vakcine primilo oko 40 posto ukupnog stanovništva, a drugu oko 37 posto, i ocenio da je vakcinacija jedina dobra mera.

Izneo je očekivanje da će broj imunizovanih pred kraj avgusta u Srbiji biti 44 posto, a da će u novembru biti 51 i više posto.

Rekao je da je broj onih koji su imali kovid oko 10 procenata, a s obzirom da je deo njih vakcinisan, ocenio je da je ova kategorija građana sa 5,5 do šest procenata uvećava broj bitan za kolektivnih imunitet.

Kako je istakao, ukupni brojevi nam garantuju relativno dobru situaciju tokom leta.

pixabay

Profesor je istakao da, iako postoje pretnje, nigde u svetu ne postoji prinudna vakcinacija.

- Antivaksera je na svetskom nivou oko jedan posto, i mi smo tu poprilično dobri. A skeptika je 10 posto, što je u zbiru sa antivakserima kod nas oko 600.000 građana - rekao je Kočović.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR