Glas Javnosti

SPREMITE SE ZA BOLEST SMRTONOSNIJU OD KORONE! SZO opet prepada celu PLANETU! O čemu se radi?

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Na istom sastanku zemlje su odobrile budžet od 6,83 milijarde dolara za period 2024-25.

Šef Svetske zdravstvene organizacije pozvao je zemlje da sprovedu reforme potrebne za pripremu za sledeću pandemiju, pozdravljajući njihovu istorijsku odluku da prihvate veliko povećanje budžeta na godišnjoj skupštini UN.

Govoreći na skupštini nedeljama nakon završetka globalnog vanrednog statusa za pandemiju kovid-19, Tedros Adhanom Gebrejesus je rekao da je vreme da se postigne napredak u pregovorima kako bi se sprečila sledeća pandemija.

pixabay.com
foto: Glas javnosti


„Ne možemo to ignorisati“, rekao je generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije u velikom obraćanju državama članicama UN, upozoravajući da će sledeća pandemija sigurno izaći.

Ako mi ne izvršimo promene koje su nam potrebne, ko će? A ako ih sada ne napravimo, kada ćemo“, upitao je on.



194 zemlje članice SZO izrađuju nacrt sporazuma o pandemiji koji će biti usvojen na skupštini sledeće godine. „Posvećenost sporazumu o pandemiji je važna jer smo iskusili koliko užasan mali virus može biti“, rekao je Tedros.

Na istom sastanku zemlje su odobrile budžet od 6,83 milijarde dolara za period 2024-25. Budžet uključuje povećanje obaveznih taksi država članica za 20 odsto prema preliminarnom dogovoru postignutom prošle godine.




Istakao je da se treba pripremiti za bolest smrtonosniju od kovida: 

Još uvek postoji pretnja da će se pojaviti varijanta virusa koja će biti smrtonosnija od svih prethodnih."

Glas javnosti/D01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR