Glas Javnosti

SPREMAJU SE DRASTIČNE MERE U ITALIJI! Vlasti strahuju od novog talasa korone!

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Vlasti u Rimu zabrinute da trenutno stanje nije dobro

Italija je spremna za uvođenje dodatnih mera u borbi protiv korona virusa ako se situacija pogorša, izjavio je šef italijanskog Visokog instituta za zdravlje Franko Lokateli, posle odluke italijanske vlade da od danas zatvori noćne klubove.

Nošenje zaštitne maske takođe će biti obavezno od 18.00 do 6.00 na svim javnim mestima gde nije moguća propisana fizička distanca zbog povećanja broja zaraženih u Italiji.

- Ili ćemo slediti pravila ili rizikujemo dalja zatvaranja posle diskoteka - rekao je Lokateli povodom mogućeg pooštravanja mera u borbi protiv korona virusa.

Lokateli je istakao da se i mladi mogu zaraziti i da nisu bezbedni od ozbiljne kliničke manifestacije infekcije izazvane virusom kovid-19.

- Mnogi dvadesetogodišnjaci su hospitalizovani. Niko nije imun - rekao je Lokateli.

Lokateli je kazao da u Italiji, u zavisnosti od regiona, između 25 i 40 odsto slučajeva pozitivnih na kovid-19 čine Italijani koji su se vratili iz inostranstva ili stranci sa prebivalištem u Italiji.

- Među migrantima je tri do pet odsto pozitivnih, od kojih se neki zaraze u prihvatnim centrima gde je teže održavati adekvatne zdravstvene mere - rekao je šef Visokog instituta za zdravlje.

Rekao je da je potrebno poštovati "zlatna pravila" tokom pandemije, a to su korišćenje maske u zatvorenim prostorijama, ali i na otvorenom ako nije moguće držati distancu, higijena ruku i izbegavanje okupljanja.

(Glas javnsti/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR