Glas Javnosti

SESTRA PREMINULOG DEČAKA IZ KRUŠEVCA OČAJNA: Vratili su ga iz Doma zdravlja bez ijednog leka sa temperaturom 40!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Srbiju je potresla vest da je učenika iz Kruševca u nedelju pokosila korona, gotovo iznenada. Roditelju su ga to jutro zatekli mrtvog pored svog kreveta. Njegova starija sestra je prva ugledala tu nemislo scenu koja će je, kako kaže, proganjati celog života. Da li je ova tragedija mogla da se spreči?

To veče mi je bilo jako loše zbog korone. Imala sam temperaturu 39. Otišla sam sa majkom u kovid ambulantu, kada nas on zove preko telefona... Kaže nam da se vratimo, bilo mu je loše. Čim sam primila infuziju, došli smo kući. Merila sam mu temperaturu, legao je da spava. Zaspala sam i ja. U neko doba, probudila sam se i ustala da pijem vodu. Slučajno pogledam na pod. Ležao je tamo... Moj mali brat... Modar. Usta su mu bila ukočena i iskrivljena.

Ovako, još u šoku, priča Angelina C. (21) iz Kruševca, sestra dečaka A.C. (16) koji je u utorak preminuo od posledica korona virusa. Ova jeziva scena, kojoj nije mogla ni da sanja da će prisustvovati, proganjaće je do kraja života.

Koronom se, prvo zarazio njihov otac Saša C. Da je pozitivan saznao je 12. oktobra, piše Kurir.

- Isto veče kada smo saznali da se otac zarazio počela sam da pakujem sebe i brata. Baba ima stan u centru, pa sam mislila da A. i ja odemo tamo pre nego što se i mi zarazimo. On nije hteo, mislio je da će sve biti u redu. Međutim, to isto veče sam dobila temperaturu i rešila da ostanem kući. Odmah narednog dana sam otišla kod lekara. Bila sam pozitivna - priča ona potresenim glasom.

Bratu je, kako kaže, tada još uvek bilo dobro. Međutim, ubrzo je i on dobio temperaturu. Rasla je sve više i više, išla je i do 40 stepeni. Majka Ružica ga je odvela u dom zdravlja U Kruševcu:

- Test je prvi put pokazao da je negativan. Vratili su ga kući. Pitala sam je: "Šta su mu dali od lekova?". Ona reče da su mu dali samo jedan lek za temperaturu: "Pa, kako samo to?!. Vidi kolika mu je temperatura?! Meni su pet lekova dali za koronu - antibiotike, probiotike, šta sve ne" - priča ona.

U subotu je dečaku, kako kaže, bilo malo bolje. Malo je igrao i igricu, ali mu se stanje dosta pogoršalo u nedelju kada je i dobio rezultate drugog testa koji je bio pozitivan. U ponedeljak je opet bio kod lekara, dali su mu lek za temperaturu i uput da vadi krv u utorak i vratili ga kući. Jedva je hodao. Već u utorak ujutru Angelina ga je zatekla mrtvog.

Telo dečaka, koji je prethodno bio potpuno zdrav, poslato je na obdukciju.

 

- Mama mi je rekla da je umro zbog korone. Srce mu je otkazalo. Teško mi je da se to rečima ne može opisati. Ne mogu da se saberem. Imala sam i gušenje zbog stresa. Primila infuziju. Sada sam na tabletama... Ja sam njemu kao majka bila. Celog života sam ga čuvala, ceo život sa njim bila... - priča kroz suze Angelina, koja će, kako kaže, svom bratu kupiti jednog medvedića i staviti ga pored njega u kovčeg da ga čuva.

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR