Glas Javnosti

Šarićevi zaplenjeni hoteli ustupljeni Vladi protiv korone

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Direkcija za upravljanje privremeno oduzetom imovinom ustupila je četiri hotela na korišćenje Vladi Srbije, odnosno Kriznom štabu u cilju sprečavanja zarazne bolesti COVID-19.

U pitanju su hoteli privrememo oduzeti od Darka Šarića, optuženog za šverc kokaina iz Latinske Amerike i za pranje para u Srbiji.

Dva hotela, “Vojvodina” i “Putnik”, nalaze se u centru Novog Sada, jedan je na Paliću, “Prezident”, i jedan u Subotici - “Patria”. Hoteli su kapaciteta za prijem gotovo 600 ljudi.

Pomoćnik direktora Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom Vladimir Cheklić precizirao je za Tanjug da će u hotelu na Paliću biti smeštena lica koja se vraćaju iz inostranstva i čekaju rezultate testiranja na virus korona.

Dva novosadska i subotički hotel služiće za smeštaj zdravstvenih radnika, koji su, kako kaže Ćeklić, na prvoj liniji borbe protiv ovog virusa.

U hotelu “Vojvodina” može da bude smešteno 120 ljudi, u „Putniku“ 185, u "Patrii“ 190, a u "Prezidentu“ 90 ljudi. U svim hotelima se sprovode sve mere zaštite od virusa, naglasio je zamenik direktora Direkcije.

On je napomenuo i da je privredno preduzeće „Mitrosrem“ iz Sremske Mitrovice, kojim takođe upravlja Direkcija, pokazalo visoku društvenu odgovornost, tako što je za pomoć najugroženijima doniralo hranu iz svog proizvodnog asortimana.

To preduzeće je izdvojilo 20 tona brašna za potrebe narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji, a Gradu Sremska Mitrovica uputilo 5,5 tona kukuruznog brašna za pomoć najugroženijem stanovništvu.

Ovo preduzeće je takođe oduzeto od Darka Šarića.

Očekuje se da Direkcija u narednom periodu kriznom štabu uputi veći broj trajno oduzetih tablet računara i laptopova za potrebe ljudi koji su smešteni na Beogradskom sajmu.

"Direkcija će i dalje tokom vanrednog stanja nastaviti da pomaže koliko je u njenoj moći“, poručio je Ćeklić.

Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR