Glas Javnosti

ŠANSA DA DETE UMRE OD KORONE JE KAO DA GA UDARI MUNJA; Jedan slučaj na 65 miliona dece (VIDEO)

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Profesor dr Branimir Nestorović ocenio je da je decu nije potrebno vakcinisati protiv korone, jer su neke procene da je mogućnost da dete umre od korone kao da ga udari munja, jedan slučaj na 65 miliona .

-Većina država nema nameru da vakciniše decu, jer deca nisu ugrožena kod ove infekcije, imaju blage oblike, praktično nema smrtnosti kod dece. Znamo da ispod 12 godina skoro niko nije umro u celom svetu. Deca nisu rizična, a manipulacija s decom sa genetikom na duge staze je takođe problematična- kazao je Nestorović u intervju “Glasu javnosti”.

On je naveo da vakcinacija dece nije predvđena u većini zemalja i da ne vidi razlog da i u Srbiji bude drugačije.

-Koliko znam da do sada ni jedno dete za sve ovo vreme nije umrlo od kovida. Svetska statistika pokazuje da je smrtnost ipod 25 godina izuzetno mala. Čak neka procena je bila da dete umre od kovida kao da ga udari munja, jedan na 65 miliona kada su deca u pitanju – objasnio je profesor Nestorović.

On je ocenio da se i ne zna ko je sve umro od korone, jer nemamo dovoljno obdukcija.

-Smrt od korone proglašavate ako pacijent umre i ima pozitivan test. To je dosta diskutabilna priča da li je on stavrno umro od korone. Test može da bude pozitivan, a da čovek umre od neke druge bolesti. Imamo dve velike studije gde su rađene obdukcije. Jedna iz Italije i jedna iz Nemačke. Njihovi rezultatu su da otprilike jedan do jedan ipo odsto pacijenata umrlo stvarno od korone, ostali su umrli, to se kaže sa koronom. Umrli su imali su pozitivan test., ali niosu umrli od korone. Za pravu smrtnost nemamo rezultate, ali su procene daleko manje nego što su bile na početku  - rekao je profesor Nestorović.

On je rekao da je prva procena SZO o smrtnosti od 3,4 odsto sada korigovana na “najmanje deset puta niže”.

-Koronu preživi otprilike preko 99, 8 odsto . Stvorenm je utisak koji su ustavri stvorili novinari da je to strahhovito smrtonosna bolest. I da je poyitivan test jednak smrtnom ishodu,a to se od početka znalo dea baš nije tako. Na početku se znalo da je samo 20 odsto bolesnih od onih koji imaju test, a 80 odsto asimptomatskih nosilaca – rekao je Nestorović.

(Glas javosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR