Glas Javnosti
posta

VAŽNO! NE SMETE DA SE TESTIRATE ISPRED LOKALA! Samo na OVAJ NAČIN možete da dobijete digitalni zeleni sertifikat! (FOTO)

Korona virus
Autor: (Glas javnosti)

Društvenim mrežama kruže informacije da će testove na korona virus biti biti moguće raditi ispred ugostiteljskih objekata.

Međutim, to nije istina, zato što takvi testovi neće ulaziti u Digitalni zeleni sertifikat, odnosno kovid propusnicu, a tim povodom oglasila se i Kancelarija za IT.

- Važno obaveštenje u vezi validnosti Digitalnih zelenih sertifikata za ulazak u objekte nakon 22 časa. Povodom natpisa koji su se pojavili na društvenim mrežama, a tiču se testiranja pred sam ulazak u objekte nakon 22 časa, obaveštavamo sve građane da testovi koji nisu urađeni u jednoj od referentnih, odnosno državnih labaratorija, neće biti vidljivi u Digitalnom zelenom sertifikatu. Rezultati PCR ili brzog antigenskog testa su vidljivi u sertifikatu samo kada su urađeni u državnim labaratorijama i samo takvi će biti vidljivi prilikom očitavanja QR koda od strane inspekcije ili kovid redara u objektu u koji je neko došao nakon 22 časa - piše u obaveštenju.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR