Glas Javnosti

SA KORONOM SE OČEKUJU I DRUGI VIRUSI: Ova grupa TREBA da primi četvrtu dozu

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Direktorka Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović poručila je danas da bi četvrta doza vakcine protiv virusa korona bila dobra za hronične bolesnike i apelovala da naročito mladi i radno aktivno stanovništvo što pre prime treću dozu.

Jovanović je u Jutarnjem dnevniku RTS navela da bi, iako u zdravstvenom sistemu Srbije četvrta doza nije uvedena, trebalo da je prime pacijenti sa hroničnim obolenjima.

Ona je istakla da se paralelno sa koronom može očekivati pojava i drugih virusa, ali da bi trenutno ukoliko se javi visoka temperatura trebalo pomisliti da je u pitanju virus korona.

Jovanović tvrdi da su u starijoj populaciji i dalje česte komplikacije, a da se kod onih koji imaju srčana, respiratorna i druga hronična oboljenja mogu očekivati posledice.

"Vakcinacija sprečava komplikaciju bolesti i smrtnost", naglasila je direktorka "Batuta", sugerišući da bi građani trebalo što pre da se vakcinišu buster dozom i time se pridruže grupi vakcinisanih trećom dozom koju čini 1.800.000 ljudi, prenosi Fonet.

Time bi stanovništvo u Srbiji išlo ka dostizanju većeg obuhvata koji će omogućiti da se spreče komplikacije, ocenila je ona.

Povodom Međunarodnog dana bez duvana, direktorka "Batuta" je podsetila da najviše pušača ima u populaciji građana između 45 i 54 godine života. Jovanović je ukazala da je posebno zabrinjava pojava nekih novih duvanskih i nikotinskih proizvoda među mlađom populacijom i da se treba boriti protiv tog oblika zavisnosti.

BONUS VIDEO: Doktor Aleksandar Radojević o zagađenosti kao tihom ubici




SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Vladana u 31.01.2022 10:10:29 h
     0 
Da li iko pametan u Srbiji sluša šta lupetaju ovi idioti koji sebe nazivaju stručnjacima ! Ako dobijete visoku temperaturu, odmah pomislite na Coronu ! Četvrta doza A kad će četrnaesta !