Glas Javnosti

Ruski naučnici otkrili NOVI SIMPTOM KORONE: Ako primetite OVU PROMENU ODMAH SE TESTIRAJTE!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Naučnici iz Rusije i Japana otkrili su još jedan mogući simptom korone povezan sa oštećenjem eritrocita, koji su glavna meta korone. Naime, ako osetite ukus gvožđa u ustima, to je znak koji može upućivati na ovaj virus.

Cilj virusa su eritrociti, koji su u telu odgovorni za transport proteina hemoglobina bogatog gvožđem i kiseonikom- navodi se u saopštenju ovih naučnika.

Oni smatraju da ’mrtvi eritrociti mogu da izazovu oštećenje neurona u mozgu, krvnim sudovima i unutrašnjim organima, koji više nemaju dovoljno kiseonika’.

U članku objavljenom u nemačkom medicinskom časopisu ’Arhiv EuroMedika’, naučnici izveštavaju da virus SARS-KoV-2 može napasti koštanu srž, ne samo oštećujući crvena krvna zrnca koja se već nalaze u krvi, već i sprečavajući stvaranje novih.

 -U težim slučajevima može doći do višestrukog otkazivanja organa, čovek zapravo ostaje bez sopstvenih crvenih krvnih zrnaca i počinje da se guši. Respiratori ne pomažu, jer nema ko da transportuje kiseonik. Za efikasniju terapiju takvih pacijenata neophodno je ubrizgavanje crvenih krvnih zrnaca i vitamina B12- navodi se u članku.

Mehanizam obnavljanja oštećenih eritrocita još uvek nije proučen. Preuranjeno raspadanje crvenih krvnih zrnaca primarna je reakcija na virus SARS-KoV-2, koji postepeno nastaje. Pacijent može da sazna da je oboleo osećajući ukus gvožđa, pošto se hemoglobin oslobođen iz crvenih krvnih zrnaca u krvotoku oslobađa pljuvačkom- navodi se u medicinskom časopisu.

Po mišljenju naučnika, svi koji imaju nizak hemoglobin su u opasnosti. Pre svega, to su stariji ljudi sa hipertenzijom, gojazni, koji imaju dijabetes, trudnice, pacijenti sa oslabljenim imunitetom, zaraženi HIV-om i pacijenti oboleli od raka.

-Virus ulazi u epitela, gde se množi, a zatim ulazi u krvotok i napada, može napasti pluća, urinarni sistem i eritrocite- rekla je Galina Reva, profesor na Odeljenju za fundamentalnu medicinu na Fakultetu za biomedicinu Dalekoistočnog federalnog univerziteta.

 

(Glas javnosti/Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR