Glas Javnosti

Rusija: Za Srbiju pomoć besplatna, AMERIKANCI MORAJU SVE DA PLATE

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Ruski avion pun medicinske opreme namenjen Sjedinjenim Državama ne predstavlja humanitarnu pomoć.


Andrej Klimov, zamenik predsedavajućeg Saveta za spoljne poslove Federacije, skrenuo je pažnju na ovu okolnost.

- Niko nikada nije zvanično nazvao ove zalihe humanitarnom pomoći! – rekao je ruski senator.

Istovremeno, istaknuto je da Sjedinjene Države nisu zemlja kojoj su neophodne dobrotvorne donacije, kao i da poseduju dovoljno sredstava da Rusija može da traži odgovarajuću nadoknadu za pruženu pomoć. 

Istovremeno, napomenuo je da “među sredstvima za borbu protiv koronavirusa isporučenih u Sjedinjene Države nikako nisu “konzervirana roba i maske”, već skupa i ekskluzivna oprema” Ruske Federacije. 

Političar je posebno naglasio da je Moskva pristala da pruži takvu pomoć, uprkos činjenici da Vašington ipak smatra Rusku federaciju “protivnikom i zahteva od celog sveta da sprovodi politiku “sabotiranja” i izolacije Rusije, uvodeći sankcije”. 

Klimov je objasnio zašto je Ruska Federacija poslala svoje vojne specijalce u Italiju i Srbiju da se suprotstave širenju koronavirusa COVID-19, jer su, kako navodi, to zemlje koje nemaju snage i resursa da se nose sa širenjem pandemije.

Međutim, što se tiče Sjedinjenih Država, nije bilo razloga za takvu velikodušnost, a ta okolnost određuje zašto pomoć Moskve za Vašington nije bila besplatna.

 

Izvor: Webtribune

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR