Glas Javnosti

Rusija i Srbija grade vazdušni most – stiže pomoć

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Zbog isporuke humanitarne pomoći Srbiji između dve zemlje biće izgrađen vazdušni most, a ruski avioni će u naredna dva dana – petak i subotu – dopremati svu medicinsku pomoć. Već sutra u Srbiju stiže osam ruskih lekara i drugog osoblja, kao i oprema za dezinfekciju.

Prvi „iljušini“ sa medicinskom pomoći koju Rusija šalje Srbiji zbog rastuće pandemije korona virusa stižu u Beograd već u petak, 3. aprila. Obim ruske pomoći Srbiji zvanično nije saopšten, ali izvori Sputnjika navode da je reč o „ogromnom italijanskom tipu pomoći“.

Kremlj je prethodno saopštio da je u duhu tradicionalno prijateljskih rusko-srpskih odnosa dogovoreno da se pruži humanitarna pomoć Srbiji u cilju borbe protiv širenja infekcije. Ta pomoć, kako se navodi, uključuje i slanje stručnjaka i biće realizovana na liniji Ministarstva odbrane Rusije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon telefonskog razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, rekao da je današnji razgovor potvrda izvanrednih strateških odnosa i najbližeg prijateljstva dveju zemalja, ali i pokazatelj obostrane solidarnosti i međusobnog poverenja da zajedničkim snagama suzbijemo velikog, nevidljivog neprijatelja kakav je kovid 19.

Sputnik

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR