Glas Javnosti

RODITELJI ZABRINUTI : Razredni u jednoj školi u Beogradu tražio onlajn nastavu zbog kovida!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Roditelji učenika prvog razreda jedne beogradske srednje škole bili su iznenađeni kada im je razredni starešina na roditeljskom sastanku pre nekoliko dana rekao da će se možda preći na onlajn nastavu u narednom periodu.

Tim povodom obratili su se redakciji jednog portala pitajući se da li nadležni zaista spremaju takav scenario ili je nastavnik samoiniciijativno izneo pomenutu mogućnost.

Sumnju da bi škole opet mogle da pređu na nastavu na daljinu podgrevaju im informacije da je pre nekoliko dana podvarijanta omikron soja korona virusa EG.5 (nazvane Eris) potvrđena u Srbiji i da je na bolničkom lečenju od kovida desetak pacijenata.


Prema najnovijim podacima, u prethodnih sedam dana u Srbiji je registrovano 1.529 novoinficiranih korona virusom, od 7.437 testiranih, što je za 565 više u odnosu na nedelju pre toga.

U Ministarstvu prosvete kažu da školama nisu slali nikakva uputstva u vezi sa prelaskom na nastavu na daljinu.

„Ministarstvo prosvete će, kao i do sada, zajedno sa nadležnim zdravstvenim institucijama, pratiti epidemiološku situaciju i reagovati ukoliko bude potrebno. Ministarstvo školama nije slalo instrukcije o prelasku na onlajn nastavu, niti je bilo izveštaja o većem broju zaraženih učenika i zaposlenih“, kažu u Ministarstvu prosvete.

Glas javnosti/D05S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR