Glas Javnosti

Radojičić: Verovatno će biti sprečeno da se ide iz jednog dela grada u drugi

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da smatra da se bliži trenutak kada će centralne gradske opštine biti potpuno izolovane i sprečeno kretanje građana iz jednog dela grada u drugi.

-To će malo dodatno pojačati disciplinu. To se dogovara sa kineskim ekspertima i našim stručnjacima, oni će odrediti kad će se ta mera primeniti- rekao je Radojičić u gostovanju na televiziji Pink.

Kako je objasnio, situacija sa brojem obolelih se prati svakodnevno i vreme određivanja mere blokade delova grada zavisi od mnogih stvari, ali je činjenica da se u borbi protiv koronavirusa mora ići dva – tri koraka ispred epidemije, "zato neke mere u početku i izgledaju nelogično".

Radojičić je naglasio da je cilj mera koje će verovatno biti donete da se ne putuje iz jednog u drugi deo grada, jer je to potencijalni način širenja virusa, i da će možda biti problem sa zdravstvenim radnicima koji moraju iz raznih opština da dolaze na posao, ali da je i to rešivo.

Na pitanje da li će biti uveden policijski čas 24 sata dnevno, Radojičić je odgovori da ne zna da li se razmatra ta mogućnost.

Izvor: N1

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR