Glas Javnosti

Putin u Srbiju poslao generala "ubicu korone"

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Vladimir Vladimirovič Putin poslao je u Srbiju svog najboljeg "ubicu korone", najvećeg ruskog stručnjaka za biološki rat, general-majora Mihaila Černišova.

Za Informer to kaže ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski, koji naglašava da je general Černišov, koji je u petak doputovao u Beograd, bez ikakve sumnje "ono najbolje što ruska država ima za borbu protiv koronavirusa"!

Reč je o načelniku jedinica ABHO - trupa za otklanjanje atomske, nuklearne, radiološko-biološke i hemijske opasnosti pri Zapadnom vojnom okrugu ruske vojske. To je najsnažnija grupacija ruske armije koja direktno čuva front ka NATO. Černišov se na čelu odseka za ABHO nalazi od njegovog formiranja 2011. godine i na to mesto je postavljen specijalnim ukazom ruskog predsednika. U našoj zemlji sada predvodi tim od 87 vojnih eksperata i specijalaca za dezinfekciju i dekontaminaciju.

- Upućivanje načelnika jedinica za ABHO pokazuje značaj koji nama i našoj zemlji pridaje predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin. On je u Srbiju poslao svog "generala supermena" za sve vrste biološkog rata. Mihail Černišov je vrsni stručnjak u svojoj oblasti... Vojska Srbije i inače ima odličnu saradnju s ruskim Zapadnim vojnim blokom i svake godine sa njima održavamo zajedničke vežbe u području Sankt Peterburga. Rusija pridaje izuzetnu pažnju razvoju ovog segmenta oružanih snaga, a ruski stratezi kažu da budućnost ratovanja nije samo u sferi sajber-sukoba, već i u području mikrobiologije - naglašava Lazanski.


Prema njegovim rečima, obim upućene pomoći takođe pokazuje ugled koji Srbija ima u Kremlju. Lazanski podseća da je do realizacije pomoći došlo neposredno nakon razgovora predsednika Vučića i predsednika Putina.


- Italija je drastično pogođenija koronavirusom od Srbije i njima je upućeno 15 aviona pomoći, dok je u Srbiju stiglo čak 11 "iljušina", i to za manje od 24 sata. Kada uporedite brojke, pogođenost epidemijom, broj stanovnika i druge parametre, jasno je da smo proporcionalno dobili najveću moguću pomoć - ističe Lazanski.

Biće još pomoći

Lazanski ne isključuje mogućnost da nam Rusija pošalje i dodatnu pomoć u borbi protiv virusa.

- Sve zavisi od toga kako će se situacija razvijati. Rusija se još jednom pokazala kao pouzdan saveznik Srbije - podvlači Lazanski.

General Černišov: Poštujte mere

Sam Mihail Černišov po dolasku u našu zemlju imao je snažnu poruku za sve građane Srbije.

- Apelujem na sve da se pridržavaju propisanih mera, jer je to prvi i osnovni uslov da se situacija oko ovog virusa reši. Sve što je stiglo iz Rusije, sva tehnika i sva pomoć, neće značiti ništa ako stanovništvo ne bude poštovalo uvedene mere i to je osnovno oružje u borbi protiv korone. Mi ćemo se truditi da vam budemo od pomoći i da nas pamtite po najboljem - poručio je general Černišov.

Rusi: Zauvek uz braću Srbe

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je na zvaničnom Instagram nalogu snimak slanja medicinske pomoći u Srbiju.

Video je imao više stotina hiljada pregleda, a naišao je na oduševljene komentare ruskih građana. Oni su ostavljali poruke poput "Srbi, to su naša braća, moramo im pomoći!", "Srpska braća", "Bratski narod"...

Alo
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR