Glas Javnosti

PRVO OTROV, PA LEK: Tvorac 'Novičoka' proizveo LEK protiv 'Kovida-19' i ostalih VIRUSA

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Leonid Rink, jedan od glavnih krivaca za nastanak bojnog otrova "Novičoka" uskoro bi trebalo da počne da proizvodi "Imofon", antivirusni i imunomodulatorni lek koji je napravio, koji se bori protiv kovida 19 i drugih virusnih bolesti.

- Lek deluje protiv virusnih bolesti, savršeno obnavlja ćelije nakon rada njegovog imunološkog sistema, odnosno eliminiše citokinsku oluju (kada imunitet počinje da uništava svoj organizam) koji je, po mišljenju mnogih stručnjaka, jedan od uzroka smrtnosti od  virusa korona - rekao je Rink.

Lek se zasniva na leku "Diucifon" koji je sintetizovan u Sovjetskom Savezu 1967. godine. Bio je predviđen za lečenje gube i do 2000-ih godina bio je na listi lekova od vitalnog značaja. Sada je eliminisan glavni nedostatak sovjetskog "Diucifona", loše rastvaranje u vodi, odnosno u krvnoj plazmi. Novi lek je dobio naziv "Imofon", a on kombinuje snažan strani antivirusni lek "Dapson" i dve molekule metiluracila koji zajedno aktiviraju razmenu materija u tkivima i podstiču proces regeneracije.

Osim borbe protiv virusa korona, novi lek je predviđen i za lečenje lupusa, sklerodermije, reumatoidnog artritisa, psorijaze, alergije, leukemije i plućne bolesti. Prema rečima Rinka, do danas je lek testiran na oko 700 starijih pacijenata, dobrovoljaca.

- Nije zabeležen nijedan teži slučaj niti smrt nakon zaražavanja - rekao je naučnik.

Sada njegova kompanija Interregionalno trgovinsko-industrijsko udruženje "Intervita" proizvodi eksperimentalne serije novog leka radi provere njegovog delovanja na različite patologije.

Takođe su u toku pregovori sa Ministarstvom zdravlja Rusije i drugim regulatorima o puštanju na tržište špriceva i kapaljki sa lekom. Prema rečima naučnika, jedna doza leka koštaće oko hiljadu rubalja (skoro 11 evra).

On je istakao da je efikasnost "Diucuifona" potvrđena kliničkim ispitivanjima i da postoji više od 650 publikacija o uspešnom lečenju različitih patologija pomoću tog leka. Rink se počeo baviti lekovima nakon što je prekinuto pravljenje hemijskog oružja u Rusiji devedesetih godina prošlog veka.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR