Glas Javnosti

PRVI PUT SAM TRAŽILA SUDSKU OBDUKCIJU: Muškarac (46) preminuo čim je primljen, ruke mu pocrnele

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević kaže da iako je u toj zdravstvenoj ustanovi najviše starijih pacijenata, prošle nedelje ih je veoma uznemirio slučaj muškarca 1976. godište koji je preminuo neposredno nakon prijema.

Prvi put sam od kada radi kovid bolnica u Batajnici, za ovih 15 meseci, naložila da se uradi sudska obdukcija - rekla je Adžić Vukičevićeva.

Doktorka Tatjana Adžić Vukičević navela je da muškarac 1976. godište nije uspeo da pobedi kovid.

"To je slučaj koji je nas u kovid bolnici Batajnica veoma uznemirio tokom prošle nedelje" - naglasila je Adžić Vukičevićeva.

"Radi se o jednom mladom čoveku – 1976. godište koji je prve simptome dobio u nedelju. Simptomi su bili kao i kod svih drugih bolesnika – povišena temperatura i bolovi u mišićima. On je registrovan u kovid ambulanti u Zemunu kao lakši slučaj" - rekla je doktorka.

Ističe da je do rapidnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja došlo tri dana posle toga.

"U sredu na četvrtak kada se on javio u prijemno-trijažni centar bio je toliko narušenog opšteg stanja da je došao praktično iz kreveta u šortsu i majici. Odmah je primljen u našu bolnicu, to je bilo u ranim jutarnjim satima, dečko je imao potpuno normalan snimak pluća i potpuno uredan EKG zapis i urednu laboratoriju osim nešto povišenog nivoa hemoglobina i ono što je za brigu bilo je to da nismo mogli da nađemo nijedan palpabilan puls" - objasnila je Adžić Vukičevićeva.

Nekoliko minuta nakon toga, ističe, ruke su mu pocrnele i prebačen je u jedinicu intenzivnog lečenja.

"Odmah je započeta reanimacija koja je trajala 52 minuta i on je preminuo" - navela je doktorka.

"Ja sam zamolila kolege iz radiološke službe da se, preminulom pacijentu, uradi skener koji je pokazao difuzne trombove, znači svuda ishemijske promene – od glave, pluća, stomaka, gorih i donjih ekstremiteta. Prvi put sam od kada radi kovid bolnica u Batajnici, za ovih 15 meseci, naložila da se uradi sudska obdukcija" - rekla je doktorka Adžić Vukičević, pišu Novosti.

BONUS VIDEO: Profesor doktor Snežana Šerbula otkriva kako nas truju arsenom

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR