Glas Javnosti

PROFESOR KOČOVIĆ UPOZORAVA: ' Već 17 dana se nalazimo u ČETVRTOM TALASU korone'!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Profesor Petar Kočović, stručnjak za informacione tehnologije, rekao je da se Srbija već 17 dana nalazi u četvrtom talasu korone.

On je naglasio i upozorio da se vakcinacija odvija nešto sporije, te da nepridržavanje mera može da dovede do povećanja broja novozaraženih.

- Mi smo u četvrtom talasu 17. dan. Broj imunizovanih drugom dozom je oko 36 odsto, ovo nije loše, a broj zaraženih po tom koeficijentu pada relativno nisko. Mi smo još uvek dobri, lagano raste, u martu smo bili jako loši ali sada to polako, polako raste. Još uvek smo u odličnoj zoni. Za sedam dana ćemo pričati drugačije jer svi znamo da se mere ne poštuju - rekao je profesor Kočović koji zajedno sa svojim timom, mesecima unazad daje prognoze o kretanju epidemije na osnovu proračuna baziranog na Gausovoj krivoj.

Broj novozaraženih u Srbiji je u porastu proteklih 17 dana, međutim takva situacija nije samo kod nas.

- Brojke rastu i u Britaniji, Izraelu gde je 60 odsto ljudi vakcinisano drugom dozom. Dosta se putuje i transmisija se vrši putovanjem i cirkulacijom. Cirkulacija je zaražavanje kada ne znamo da smo zaraženi, dođemo kod nekoga u goste i sve ukućane zarazimo, i onda se oni razmile i dalje zaražavaju. A transmisija je kada putujemo i dalje širimo virus ili ga dobijamo u toku putovanja - rekao je on za TV Pink.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR