Glas Javnosti

PROFESOR KOČOVIĆ IMA DOBRE VESTI: Srbija je konačno U TAMNO-SIVOJ ZONI a evo kad je KRAJ TREĆEG TALASA!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Prema najnovijim analizama profesora Petra Kočovića situacija sa koronavirusom u Srbiji ide na bolje, ali još uvek nema mesta opuštanju.

Indeks evropskog centra za kontrolu bolesti pokazuje da je on trenutno niži od 900, a da je u najkritičnijem trenutku iznosio 1.350.

Poredeći sa prva dva talasa, tada su ovi indeksi iznosili 67 i 70, pa se jasno može zaključiti da smo u trećem talasu znatno lošiji, ali da su takve cifre i u ostatku Evrope.

Litvanija je, kako kaže, trenutno jedina zemlja u Evropi koja je u crnoj zoni, mada su u svim delovima Evrope brojke u padu. U tamno-sivoj zoni nalazi se 15 zemalja starog kontinenta, uključujući i Srbiju.

U crvenoj zoni je samo Island koji ima 37 obolelih na 100.000 ljudi.

- Vlade zemalja priželjkuju 50 obolelih na 100.000, što je granica posle koje može da se, uslovno rečeno, slavi – kaže dr Kočović za Pink.

Profesor je prikazao i grafikon na kojem se vide pikovi svih zemalja u Evropi, pa i Srbije, a u narednih 14 dana predviđa se da će brojke biti u padu, što je i prikazano grafikonom.

Srbija je, kaže, u tamno-sivoj zoni i trebalo bi da u njoj ostane do 4. januara.

- Imamo polagani pad, ali nema mesta opuštanju jer smo daleko od najboljih vesti. U bezbednoj zoni bi trebalo da budemo od 18. februara, osim ako nešto ne upropastimo u međuvremenu – kaže prof. Kočović.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR