Glas Javnosti

PRODUŽETAK MERA OD DANAS DO PETKA: Krizni štab predložio NOVINE, ugostitelji ostaju 'POD KATANCEM', a evo ko 'otključava' posao

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Mere protiv korona virusa koje su trajale od srede do nedelje, nastavljaju se i danas, ali sa određenim pogodnostima za mnoge firme koje su do sada bile "pod ključem".

Nova odluka Vlade Srbije doneta na predlog Kriznog štaba, stupila na snagu jutros. Naime, od danas u 6.00 ostaju zatvoreni jedino ugostiteljski objekti - kafići, restorani, noćni klubovi i barovi, kao i tržni centri.

Svi objekti prodaje hrane i ustanove kulture (bioskopi, pozorišta, galerije i biblioteke) mogu da rade do 21 čas, svi ostali objekti do 20 časova, uz poštovanje određenih uslova.

Kako je saopštneo iz Vlade Srbije, svi objekti koji budu otvoreni moraju obezbediti poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu, a izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično gde mora biti obezbedjeno šesnaest kvadratnih metara po osobi.

Vlada Srbije ističe da će od danas ujutru biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja upravo ove mere - poštovanja dozvoljenog prostora po osobi unutar objekta, kao i postojanja kovid redara u datom objektu. Ugostiteljskim objektima dozvoljena je šalterska prodaja hrane i pića 24 sata dnevno. Hotelski restorani i kafei mogu do 21 sat usluživati samo i isključivo goste hotela sa prijavljenim boravkom.

U saopštenju se ističe da Vlada i ovim putem još jednom poziva na poštovanje svih epidemioloških mera i apeluje na ličnu odgovornost svih građana.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR