Glas Javnosti

Premijer Italije upozorava: Najgore tek dolazi

Korona virus
Autor: Glas javnosti

"Italijane čekaju teška iskušenja, jer epidemija koronavirusa u zemlji još nije dostigla svoj vrhunac i broj zaraženih stanovnika će se povećavati", rekao je italijanski premijer Đuzepe Konte.

„To će biti najteži period, jer nismo došli do najkritičnije faze, i broj obolelih će i dalje rasti. U najskorije vreme očekujemo rezultate preduzetih mera“, rekao je Kote, prenosi list „La stampa“.

Prema njegovim rečima, mere koje je vlada preduzela u borbi protiv koronavirusa nisu mogle odmah dati rezultate.

„Uvedena su ograničenja koje je preporučio naučno-tehički odbor. Sada smo napravili još jedan korak napred – zaustavili smo sve proizvodne aktivnosti, koje nisu neophode za pružanje osnovnih usluga i dobara. Međutim, mnogo toga zavisi i od odgovornog ponašanja svakog pojedinca. Ako mi svi budemo poštovali zabrane, ako svak ispuni svoj deo, ranije ćemo prevazići ovo najteže iskušenje“, rekao je Konte.

On je naglasio da nastupaju odlučujuće sedmice. On je ponovo apelovao na građane da sarađuju sa vlastima i da se odgovorno ponašaju u kriznim uslovima, istakavši da je to najteži period u celoj posleratnoj istoriji zemlje.

Italija se nalazi na prvom mestu u Evropi kada je reč o broju slučajeva zaraženih koronavirusom, a po broju žrtava prestigla je Kinu. U Italiji je zaraženo skoro 60.000 njudi, dok je 5.476 ljudi umrlo.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR