Glas Javnosti

Preko 40 zaposlenih u "Narodnom frontu" zaraženo

Korona virus
Autor: Глас јавности

U GAK "Narodni front" u Beogradu na COVID19 pozitivno je preko 40 zaposlenih, ali ta situacija ne utiče na funkcionisanje porodilišta.

Uprkos epidemij u ovoj Ginekološko-akušerskoj klinici trude se da sve funkcioniše normalno, a tokom prethodnog dana rođeno je 16 beba. Preko 30 novorođančadi je trenutno u porodilištu.

Kako je rekla prof. dr Branka Nikolić svi su pripremljenji i za slučaj da neko ne kaže da ima simptome ili da zna da je pozitivan na koronavirus.

"Ne mogu nikome da naređujem da govore istinu, to je pitanje odogovrnosti, a ovde se radi i opštem dobru. Da bismo što pre izašli iz ove situacije, trebal obi govoriti istinu da ne busmo zarazili i druge", poručila je dr Nikolić.

Doktorka Nikolić rekla je da se trudnica koja je kovid pozitivna nalazi na posebnom odeljenju. Zaposleni koji brinu o njoj ne dolaze u kontakt sa ostalim zaposlenima.

Žena pozitivna na korona virus koja se porodila je prebačena na KBC Dragiša Mišović, dok je baba zbrinuta u porodilištu zbog prevremenog rođenja.

Ona je rekla da je preko 75 zaposlenih na klinici su samoizolaciji, ali se taj broj iz dana u dan menja.

(Izvor: B92/Tv Prva)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR