Glas Javnosti

PREDSEDNIK VUČIĆ UPOZORIO DA NAM SE KORONA VRAĆA NA JESEN: 'Imaćemo TEŽAK OBLIK kovida'!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

To što su nam brojke obolelih od korona virusa pale ispod 100 na dnevnom nivou, što je i bio glavni cilj medicinskog dela Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, ne znači da smo sa kovidom završili a na to je upozorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, naime, da podsetimo, upozorio je prošle nedelje da novi talas može da nas zadesi na jesen i u to u teškom obliku.

- Vratiće se korona, imaćemo je u teškom obliku na jesen, jer će ljudima proči sedam-osam meseci od vakcinacije. Zato i gradimo veliku kovid bolnicu u Novom Sadu - napomenuo je predsednik.

Razlog više da se pridržavamo mera jeste i pretnja indijskog, delta soja, na koji epidemiolog Predrag Kon gleda kao poseban problem.  

- I dalje smo u riziku da nam se indijski soj pojavi i opstane među mladima i da na taj način budemo u ozbiljnoj situaciji na jesen. I upravo zato je najbolje da gledamo Veliku Britaniju, oni imaju delta soj, a i tamo je drugačiji odnos mladih prema vakcinaciji - rekao je dr Kon.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR