Glas Javnosti

'POTREBNE SU OŠTRIJE MERE': Doktor Kon NEZADOVOLJAN odlukama Kriznog štaba 'Ništa bez ZATVARANJA na 14 dana'

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Nakon odluke Kriznog štaba da "zatvaranja" neće biti, medicinski deo Kriznog štaba nije zadovoljan jer dosadašnje mere nisu uspele da smanje broj zaraženih.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je na konsultacijama medicinskog dela Kriznog štaba s premijerkom Anom Brnabić struka ostala pri stavu da epidemiološke mere moraju da budu pooštrene, a da će o tome kakve će biti biće odlučeno sutra ili narednih dana.

On je ponovio da mere uvedene za vikend nisu bile dovoljne da se stopa zaraze smanji i da je medicinski deo Kriznog štaba govorio da one nisu dovoljne i da su kozmetičke. Naveo je da minimum za "zatvaranje", odnosno vreme tokom kojeg treba da se smanje kontakti, kako bi došlo do smanjenja broja zaraženih, sada nije više 10 dana, nego 14 dana.

- To je minimum vremena koje će biti potrebno da se spusti aktivnost virusa - rekao je Kon.

Smatra da moraju da se sprovedu oštre mere kako bi se sprečilo dalje širenje virusa.

Kon je naveo da današnje konsultacije s premijerkom protekle u konstruktivnoj atmosferi i naveo da je medicinski deo Kriznog štaba ostao na svojim pozicijama, zbog činjenice da se epidemiološka situacija pogoršava, i pored vakcinacije.

Mediji prenose, posle konsultacija Brnabić sa članovima medicinskog dela Kriznog štaba, da će sastanak Kriznog štaba biti održan sutra i da će se tada znati koje će biti to nove restriktivne mere. Kon, međutim, kaže, da nikakav poziv za sastanak nije dobio.

- Kad će te mere biti sprovedene, ostavljamo da vidimo i čekamo, nismo dobili za sutra poziv za sastanak - rekao je Kon.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR