Glas Javnosti

POSEBNI TERMINI ZA VAKCINACIJU PRIPADNIKA DIJASPORE U BEOGRADU: Prijavljivanje ELEKTRONSKIM PUTEM – evo kada je PRVA, a kada DRUGA DOZA!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Tim programa za povezivanje sa srpskom dijasporom „Tačka povratka“, uz podršku Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije, obezbedio je poseban termin za vakcinaciju protiv COVID-19 državljana Srbije iz dijaspore, 15. maja u Beogradu, saopštila je Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Državljani Srbije iz dijaspore mogu da se prijave za vakcinaciju do petka, 30. aprila u 23:59. Dostupne su vakcine Fajzer, Sinofarm i Sputnjik.

Na portalu organizacije Tačka povratka nalazi se i obrazac – upitnik za iskazivanje interesovanja pripadnika dijaspore za vakcinisanje u unapred određenom terminu. Prva doza planirana je za 15. maj, a druga doza je 5. juna.

Državljani Republike Srbije koji iskazuju interesovanje za vakcinisanje dužni su da se, kako se navodi, samostalno upoznaju sa svim epidemiološkim merama vezanim za ulazak na teritoriju Republike Srbije pre dolaska na unapred zakazani termin za imunizaciju, kao i sa pravilima putovanja za slučaj povratka u zemlju iz koje dolaze.

Svaki pojedinac koji se odluči da dođe na unapred zakazani termin za vakcinaciju dolazi na sopstvenu odgovornost u slučaju promene pravila za putovanje u zemlji iz koje dolazi ili kroz koju prolazi, precizira se u napomenama.

Za sve dodatne informacije u vezi sa pozivom za vakcinisanje pripadnici dijaspore mogu se obratiti mejlom na: info@tackapovratka.rs

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR