Glas Javnosti

Pomoć UNICEF-a stigla i u srpske sredine na Kosovu

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Kancelarija UNICEF-a u Prištini urucila je zaštitnu i medicinsku opremu Kliničko-bolničkom centru u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, Domu zdravlja u Gračanici i ministarstvu zdravlja privremenih prištinskih institucija, izjavila je šefica kancelarije UNICEF-a za region Mitrovice Ivana Milosavljević.

“Ne mogu tačno u ovom trenutku da preciziram ko je šta i koliko dobio. U pitanju je jedan kamion i ovo je simbolična pomoć koja je stigla iz Kopenhagena na osnovu našeg zahteva. Potrebe zdravstvenih ustanova su jako velike i mi ćemo pokušati da obezbedimo dodatnu opremu, a nastavićemo takođe da pružamo i druge vrste pomoći u borbi protiv Kovida 19”, rekla je Milosavljevićeva za Glas Amerike.

Kancelarija UNICEF-a u Prištini saopštila je da je “kao podrška zdravstvenim radnicima koji su na prvoj liniji odbrane u borbi protiv korona virusa, na Kosovo danas stigla i distribuirana oprema“ u vidu 36.200 pari rukavica, 33.600 hiruških maski, 2.700 maski sa filterom, 1.000 zaštitnih odela, 8.960 mantila i 2.800 zaštitnih kecelja.

Navodi se i da je od početka epidemije, kancelarija UNICEF-a u Prištini, u partnerstvu sa Crvenim krstom Kosova i opštinskim službama, dostavila 12.000 higijenskih setova najugroženijim porodicama.

Radio Kontakt plus u Severnoj Mitrovici prenosi izjavu nacelnika Odeljenja ortopedije KBC Kosovska Mitrovica Dragiše Milovića, koji je zahvalio UNICEF-u na pruženoj donaciji, istakavši da im svaka pomoć mnogo znači.

"Reč je o onom materijalu koji nam je najneophodniji i koji je preko potreban za rad s pacijentima, a to su kape, maske i mantili. Pored toga što nam naša država Srbija maksimalno pomaže preko Ministarstva zdravlja i Kancelarije za KIM, svaki vid pomoći, kao što je ovaj danas, ohrabrujući je i znači nam mnogo“, rekao je Milović.

Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR