Glas Javnosti

ПОМАМА ЗА ФИЛМСКОМ "ЗАРАЗОМ" ЗБОГ КОРОНЕ (ВИДЕО)

Korona virus
Autor: Blic

Лјуди широм света масовно скидају, копирају и траже један те исти филм стар десет година. Филм "Зараза", премијерно приказан у јануару 2011. године, а који је прошао релативно незапажено тада, али сада, деценију касније, почео је да се скида и с плаћених сервиса, све због самог почетка који сада делује више као документарац него фикција.

Глумачка постава филма није наивна.

Мет Дејмон, Гвинет Палтроу и Джуд Ло тешко да су анонимуси, а филм је радио чувени Стивен Содерберг. Заплет креће језиво познато у тренутку у којем преко 100.000 људи има корона вирус.
Избија епидемија непознатог вируса животињског порекла и почиње да се шири из Азије. Ускоро се проглашава пандемија. Вирус је потпуно нов и до тада невиђен, преноси се кашљањем и кијањем и додиривањем лица, дугмића у лифтовима, а поникао је тако што је прешао са слепог миша на животиње и напокон на човека.

Звучи познато?

Важно је напоменути, наравно, да је у филму вирус далеко смртоноснији и другачији, али је сама поставка врло слична тренутној ситуацији, и то до те мере да су Кинези на својим друштвеним мрежама користили реч из филма "форситија", што је назив лажног лека да би причали о стању у земљи.

Сценариста филма "Зараза" Скот Бернс је провео месеце истражујући заразне болести, чак је екипа филма консултовала и америчке стручњаке из Центра за контролу и превенцију заразних болести.

"Сви стручњаци са којима сам причао су ми рекли да није питање да ли ће бити нове велике епидемије већ када ће се она догодити", рекао је Бернс.

Филм је предвидео пандемију, али још нешто занимљиво.

"Предвидео сам да ће епидемија изазвати талас неповерења, панике, себичлука и збуњености. Предвидео сам да свет неће знати како да реагује и да ће се зараза ширити брже него што је очекивано. Предвидео сам да ће они са јаким имуним системима занемарити оне са слабим. Толико тога сам предвидео да су ме неки фанови оптужили да сам у Илуминатима", рекао је Бернс. Није у Илуминатима, али је филм толико почео да се скида на америчким стриминг сервисима да ће сигурно бити богат човек.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR