Glas Javnosti

Pesma “Marš na Drinu” i aplauz u osam u čast čuvenog hirurga Miodraga Lazića (VIDEO)

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Nišlije mu ispunile poslednju želju. Uz zvuke čuvene koračnice i poslednjim aplauzom tačno u 20 sati, Nišlije su se u utorak oprostile od hirurga Miodraga Lazića, koji je preminuo od virusa korona.

Uz zvuke čuvene koračnice i poslednjim aplauzom tačno u 20 sati, Nišlije su se u utorak oprostile od hirurga Miodraga Lazića, koji je preminuo od korona virusa.

 
Stopljena sa kapima kiše, melodija „Marša na Drinu“ odzvanjala je niškim ulicama i bulevara, da uputi poslednji pozdrav heroju u belom, velikanu i hirurgu koji je spasao nebrojano mnogo života.

Čitav region opraštao se tokom dana od doktora putem društvenih mreža i medija. Od njega se oprostila i Uprava Kliničkog centra Niš gde je radio decenijama i gde je od 2012. godine vodio Urgentni centar.

- Čovek koji je časno, hrabro i ponosno, rame uz rame, na prvim linijama fronta, stajao kraj srpske vojske, u svim ratovima koji su zadesili našu zemlju i naš narod. Čovek, lekar, vojničina koji je spasao više od hiljadu života na bojištu, operišući i po tri vojnika istovremeno, radeći u ratnoj bolnici, na polju i po 36 sati bez prestanka. Čovek koji je golim rukama, stiskajući ga, oživeo srce ratnika u istočnom Sarajevu, koje i danas kuca, naš dr Laza i pred ovog, nevidljivog neprijatelja, sa kojim se zdravstveni radnici u Nišu, Srbiji i širom sveta, uveliko bore, iako ga je samo dva meseca delilo od odlaska u penziju, stao je ponovo hrabro uz svoje kolege, bez obzira što je znao da je, zbog svog zdravstvenog stanja i sam ugrožen – napisali su na sajtu KC Niš.

Njegovu poslednju želju da bude ispraćen uz tradicionalni srpski marš ispunile su NIšlije, koje su sa terasa zgrada i iz svojih dvorišta puštale i svirale pesmu tačno u 20 sati, nakon čega je usledio najduži „aplauz u osam“ do sada.

novosti.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR