Glas Javnosti

PAO KAD SE NAJMANJE NADAO! Primio devet vakcina, a sada mu preti pet godina robije i kazna od skoro MILION EVRA

Korona virus
Autor: Glas javnosti

U Belgiji je u nedelju uhapšen muškarac pošto je pokušao da dobije svoju devetu vakcinu protiv kovida 19 u ime drugog, javljaju lokalni mediji.

Još uvek neimenovani 33-godišnjak uhapšen je u Fos la Vilu, u blizini Namura, nakon što je osoblje centra za vakcinaciju obavestilo zvaničnike, piše "Brisel tajms".

Navodno, skeptici su ga plaćali od 100 do 150 evra. Prema novinama, muškarac je "dežurao" u centrima za vakcinaciju, nudeći uslugu. Pao je na devetoj ličnoj karti, tačnije dok je preuzimao "kovid sejf" dokument.

Incident se već istražuje, a  već identifikovano nekoliko ljudi koji su tom čoveku dali svoje lične karte da bi u njihovo ime dobio vakcine.

Preti im kazna do pet godina zatvora i novčana kazna do 800.000 evra za falsifikovanje i prevaru putem informacionih tehnologija.

Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) preporučuju dve doze vakcine "fajzer-biontek" u razmaku od tri nedelje (21 dan), dve doze vakcine "moderna" u razmaku od četiri nedelje (28 dana) ili jednu dozu vakcine "džonson i džonson".

- Malo je verovatno da je zdravlje čoveka ugroženo zbog previše vakcina - rekao je virusolog Stiven van Guht za "Brisel tajms".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR