Glas Javnosti

OVA ZEMLJA UKIDA SVE MERE: Nema više kovid PROPUSNICA i MASKI na OTVORENOM

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Italija je juče, prema uredbi koju je donelo Ministarstvo zdravlja te zemlje, ukinula zdravstvene propusnice neophodne za ulazak u restorane, bioskope, teretane i druga zatvorena mesta.

Zelena propusnica, koja je dokaz o vakcinaciji protiv korona virusa, oporavku od virusa ili nedavno urađenom negativnom testu, i dalje je potrebna za pristup bolnicama i staračkim domovima. Ukinuto je i obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, poput supermarketa, radnih mesta i prodavnica.

Maske su i dalje obavezne u javnom prevozu, u bioskopima i svim zdravstvenim ustanovama i ustanovama za stara lica.Maske se i dalje preporučuju za sve aktivnosti u zatvorenom prostoru, a privatne kompanije od radnika i dalje mogu da zahtevaju da ih nose.

Zvaničnici su pozvali na oprez i naglasili da pandemija korona virusa još uvek nije gotova, piše Nova."S obzirom na to da virus još uvek kruži, trebalo bi da nastavimo sa kampanjom vakcinacije, uključujući buster doze, i da nastavimo sa razumnim ponašanjem, nošenjem maski u zatvorenom prostoru ili na mestima sa puno ljudi ili gde god postoji rizik od zaraze", rekao je doktor Ðovani Reca.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR