Glas Javnosti

ODLIČNE VESTI! Dečji kovid centar u Zrenjaninu prestao sa radom, pada broj mališana pozitivnih na koronu

Korona virus
Autor: Glas javnosti

U ponedeljak 1. marta 2022. godine Dečiji kovid centar u Zrenjaninu je prestao sa radom zbog uočljivog pada broja kovid pozitivne dece, saopštio je Dom zdravlja "Dr Boško Vrebalov.

- Deca se mogu javljati u školski ili predškolski dispanzer u zavisnosti od uzrasta. Lekar ih tamo pregleda i procenjuje treba li testiranje na kovid ili ne. Poželjno je da se roditelji, pre dolaska, prvo jave telefonom, u slučaju da znaju da je dete bilo u kontaktu sa kovid pozitivnom osobom - kažu u Domu zdravlja Zrenjanin, a prenosi b92.net.

Preventiva Predškolskog dispanzera radi redovno od 17. februara, a počelo je i zakazivanje predškolske dece za pregled za upis u prvi razred osnovne škole. U saradnji sa Predškolskom ustanovom, roditelji su obavešteni da pozovu dispanzer i zakažu pregled kod svog izabranog pedijatra.

Inače, od 3. marta Školski dispanzer neće primati bolesnu decu, zbog radova na električnoj mreži, već će se sva deca javljati u Predškolski dispanzer.

Roditelji koji dolaze bez dece, a potreban im je uput, opravdanje, bolovanje i slično, ići će na Preventivu Školskog dispanzera.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR