Glas Javnosti

Od obolelih u Srbiji 8,3 odsto zdravstveni radnici

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je do sada na koronavirus testirano ukupno 868 zdravstvenih radnika u Srbiji, od čega je njih 160 bilo pozitivno.

Kisić Tepavčević je na konferenciji za novinare u Palati Srbija rekla da u ukupnoj strukturi obolevanja kovid-19 zdravstveni radnici čine 8,3 odsto obolelih.

Odgovarajući na pitanje novinara, ona je rekla da je u Nišavskom okrugu do juče testirano 280 zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, nakon čega je ustanovljeno da je njih 54 bilo pozitivno na koronavirus, pri čemu je od tog broja 29 lekara i 18 medicinskih sestara, dok njih sedam nisu zdravstveni radnic,i ali rade u zdravstvenim ustanovama.

“Većina zdravstvenih radnika pozitivnih na koronavirus, njih 27, jeste iz Kliničkog centra Niš, u Domu zdravlja u Nišu je ukupno sedam pozitivnih, dok imamo pojedinačne brojeve u drugim zdravstvenim ustanovama”, kazala je Kisić Tepavčević.

Ona je rekla da je “u ovom momentu pet zdravstvenih radnika sa ove teritorije hospitalizovano, četiri zdravstvena radnika su smeštena u privremenu bolnicu u hali “Čair”, dok su 32 zdravstvena radnika u ovom mometu u izolaciji gde čekaju rezultate drugog kontrolnog testa, nakon što je prvi bio negativan”.

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR