Glas Javnosti

OD 95 POSTO ZAŠTITE, DO "UMREĆETE ALI IDETE U RAJ": Kako antivakseri vide rad SVETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Nije tajna da se od proglašenja pandemije korona virusa vodi rat na frontu distribucije leka i obavezne vakcinacije stanovništva protiv ove bolesti, a strane su kao nožem podeljene u vakserski i antivakserski tabor.

Iako je dosad potvrđeno da vakcine pod određenim okolnostima deluju, te da pružaju adekvatnu zaštitu od virusa, antivakserski stav prema njima, nikada nije bio blagonaklon.

Tome su u mnogome doprinela i konfuzna saopštenja čelnika Svetske zdravstvene organizacije i nacionalnih kriznih štabova, koji su isprva slavodobitno objavili da je napravljena vakcina koja u 95 odsto slučajeva štiti organizam od korona virusa.

Međutim, kako je vreme prolazilo, sa vrha su dolazile sve umereniji izveštaji o njenom dejstvu, pa se tako na mala vrata, postepeno ova efikasnost procentualno smanjivala.

Od one skoro pa stoprocentne zaštite, sve češće su se mogli čuti izveštaji da vakcina i nije baš toliko efikasna, da njeno dejstvo vremenom opada, pa je obavezna postala i takozvana buster doza, da bi se ove, 2022. godine, dakle tri godine od registrovanja virusa, četvrta doza sve češće pominjala kao sasvim izvesna opcija.

Osim toga, više niko od čelnika SZO nije mogao da garantuje da se i vakcinisani u jednom trenutku neće razboleti, doduše uz blaže simptome, niti da i oni, kao imunizovani, ne mogu da šire bolest, čak naprotiv.

Krivica se, uprkos takvoj prognozi, pokušala pripisati onima koji nisu vakcinisani, a bes protivnika obavezne vakcinacije podigao je široke narodne mase da pravdu traže na ulicama.



Serije protesta širom sveta, što zbog višenedeljnog lokdauna, što zbog zabrana koje su uvedene za nevakcinisane, prete da sruše mnoge vlade koje su svoje mere podigle na nivo koji danas mnogi porede sa fašizmom.

Nemoćni da na drugi način iskažu svoj stav prema ovakvoj "torturi", na društvenim mrežama kao jedan vid borbe, pojavili su se i različiti, često duhoviti mimovi, odnosno šale prikazane kroz fotografije sa prigodnim komentarom.

Jedna takva šala koja je izazvala veliku buru ali i odobravanje čak i onih koji su sve vreme podržavali vakcinu kao vid borbe protiv korona virusa, govori da je od početnih 95 odsto zaštite, SZO sada promenila ploču te da stoji iza stanovišta da postoji mogućnost da ćete i kao vakcinisani, možda umreti, ali da ćete zahvaljujući vakcini, ipak otići u raj.

Ova sarkastična šala proširila se društvenim mrežama kao tajfun, a mnogobrojni vakseri razočarani relativnom istinom ove šale i sami je dele na socijalnim grupama, ostavljajući tako ipak tračak sumnje da je SZO bila u pravu.

BONUS VIDEO: ISPOVEST VANJE BULIĆA ZA TV AVALU

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR