Glas Javnosti

OBUSTAVA UVOZA: Koronavirus pronađen na pakovanju smrznute ribe!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Kineska Opšta uprava carina objavila je da je na pakovanju smrznute ribe iz Rusije detektovan koronavirus, te da će privremeno obustaviti uvoz.

Mediji su još prošle godine izveštavali da je Kina detektovala koronavirus na pakovanjima škampa koje je uvozila sa Ekvadora, lignji iz Rusije o morskih plodova iz Norveške.

Ovog puta, Kina će obustaviti uvoz ružičastog lososa ruske kompanije "Zarja LLC" na četiri nedelje jer je na jednom pakovanju ovog smrznutog proizvoda otkriven virus korona, saopštila je kineska Opšta uprava carina, a preneo portal Agroinfo.rs

Od 3. novembra, kineski carinski organi širom zemlje obustaviće prijem uvoznih deklaracija od te ruske firme na četiri nedelje. Takođe je obljavljeno da se privremeno zabranjuje uvoz morskih plodova od dva ruska preduzeća, nakon što je koronavirus otkriven na pakovanjima smrznute ribe.

Ova zabrana se odnosi na pomenutu rusku kompaniju i kompaniju "Iglejn Merkjuri". Počev od 27. oktobra obustavljeno je prihvatanje njihovih uvoznih deklaracija, tako da će privremena zabrana uvoza proizvoda od "Zarje" biti na snazi ukupno pet nedelja.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR